maanantai 2. heinäkuuta 2012

10 MIELUISINTA KEITTIÖTAVARAA

Tartuin Kotilon keittiön lempitavarahaasteeseen. Aikaisemminkin esittelin keittiöni piristysruiskeita. Tällä kertaa sukelsin enemmän astiakaapin puoleen.

1. Oiva Toikan Flora kannu. Anoppi oli tämän turkoosin minulle ostanut kirpputorilta lahjaksi. Kirkas kannu alla on oma kirppislöytöni.

2. Sydän peltipurkit. Nämä on kulkenut matkassani jo melko kauan. Sisältä löytyy pastaa ja siemeniä.

3. Keltainen kattila. Ihan ehdoton lempikattilani, ja elämää jo melkoisesti nähnyt. Olen tämän saanut lahjaksi ensimmäiseen omaan kotiini kymmenen vuotta sitten.

4. Pinottavat sarvis kipot. Näissä säilytän mysliä. 

5. Juomalasit. Kirpputorilta löytyneet lasit, minun mielestä ne ovat kauniit ja hentoiset. Enempää en tiedä, ovatko uutta vai vanhaa, arvokasta vai ihan halpakamaa. Jos löytäisin näitä lisää olisin onnellinen.

6. Arabian Spektri kupit. Nämä on ihanat, mutta ihan liian pienet arkikäyttöön. Nämä on vähän niinkuin meikäläisen paremmat juhlakupit.

7. Vihreä iso kattila. Kirppislöytö joka oli tosi tosi likainen ja siitä syystä myös sopivan hintainen. Kattilasta tuli kuitenkin kuin uusi, keitettyäni siinä pyykinpesupulveria.

8. Nanny Stillin Grapponi kulho. Näitä minulta löytyy sininen ja kirkas. Sininen on äitini nuoruuden hankinta ja kirkaan olen löytänyt mummoni kätköistä. Ovat päivittäisessä käytössä salaattikulhoina.

9. Arabian kermakko ja sokerikko. Nämä ovat myös mummoltani saatuja. Tuovat mieleen lapsuuden ja mummolan kahvipöydän. Sokerikko toimii meidän keittiössä sormisuola-kulhona.

10. Sydänlautanen. Ihan halpakamaa lähimarketista, mutta silti tosi suloinen.





 En varsinaisesti kerää mitään tiettyjä astioita, vaan ostan kirpputorilta tai kaupasta, jos jokin miellyttää minulla todella paljon ja hinta on silti kohtuulinen. Usein kyllä myös mietin hankinnon tarpeellisuutta. Desing- Klassikoita en kerää niiden arvon vuoksi, vaan kauneuden. Minun astiakaapissa olevat astiat ovat monet hieman kolhuisia tai niissä saattaa olla pieni särö jossain. Se ei haittaa minua, jos astia on silti käyttökelpoinen. Melkoista sillisalaattia on siis minun kaappieni sisältö, mutta se vaan paljastaa sen millainen on keittiön omistajakin. Kaiken ei tarvitse olla niin justiinsa.

6 kommenttia:

  1. sitä mää en vaan käsitä miten nuo hentoset lasikannut ja kulhot pysyy teillä ehjänä kun ne kuitenkin on ihan päivittäisessä käytössä! mää erehyin kerran ostaan 6 hyvin hyvin kaunista juomalasia, mutta ne on niin ohuita ettei niitä tohi käyttää, kaapissa makaavat ja pölyttyvät :D eikä ne ollu etes kalliita, mutta en kuitenkaan raski ottaa käyttöön. ehkä joskus... kun talossa asuu vain aikuisia...ja sillonkaan niihin ei oo lupa koskea kellään muulla ku mulla :D -L-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne pysykään ehjänä. Ja on mulla kans niitä hennoimpia yksilöitä varastoituna kaappiin turvaan. Lapsille en juomia helposti särkyviin laseihin yleensä laita, enkä myöskään jätä lasten ulottuville kannuja lojumaan käytön jälkeen. Testattu meinaan on, että silloin tulee tuhoa :)

      Poista
  2. Tosi kivat ja värikkäät keittiön mieluisimmat. Erityisesti Flora kannut ja Grapponia kulhot kiehtovat, samoin emalikattilat. Myös Sarviksen astiat alkoivat näyttää yhtäkkiä tosi tyylikkäiltä. Tykkään, kun sinulla on noita hienoja löytöjä aina kaksin kappalein. Minulla on vähän sama vika;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sattumaa, että niitä löytöjä on kertynyt parin kappalein. Se kyllä helpottaa kattauksissa edes jonkinlaista yhtenäisen linjan pitämistä, ettei kaikki ole ihan sillisalaattia( vaikka kyllä tykkään sellaisesta sekalaisesta huvikumpumeiningistäkin).

      Poista